12

petak

travanj

2013

Novi nastavak: 23 viteza grade Most uzdaha 4.dio

Danas ću napraviti iznimku pa ću dodati još jedan članak, s obzirom na „frišku“ vijest: HDZ je predstavio sve svoje kandidate za lokalne izbore, javlja Dubrovnikpress.hr.



Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić kazao je tom prigodom:
- Doista smo najbolji! To smo i potvrdili u mandatu koji je već iza nas. Pokazali smo da ne želimo i nećemo šutke prelaziti preko odluka Kukuriku koalicije kad su u pitanju interesi ove Županije. Počeli su mandat odreknućem o nastavku izgradnje Pelješkog mosta. Lutaju i kad je u pitanju način na koji će spojiti Županiju autocestom. Žao mi je što Milanović iz zablude o gradnji mosta nije izašao prije jer je iza nas nepovratno izgubljena godina. No, za nas dvojbe nema i naša je poruka da se prometnim suverenitetom, čiji je i most dio, ne može trgovati i kupiti ga novcem, pa ni onim od EU-a. - rekao je Bačić.

Janko: Da, doista se najbolji. Uspjeli ste čak tri puta otvarati radove na spomenutom mostu, od 2005. do danas uspjeli ste ostvariti tek 3% ugovorenih radova od ukupne cijene. Kada je most kao rješenje prometne povezanosti predstavljen 1997., bili ste PROTIV jer bi se tim mostom izolirali (?) Hrvati u Neumu, a u isto vrijeme ta ideja, predložena od tadašnjeg župana, SDPovca Šprlje bila Vam je odlična kako biste ga prokazali kao „crvenog“ koji želi izolirati hrvatski živalj u Hercegovini! Čestitamo, Bačiću, zaista ste najbolji! Već iduće godine, barba Luka Bebić usnuo je na verandi svoje vile u Komarnoj most, jedinstveni biser koji prolazi nad nebeskim svodom poviše njegove hacijende, i onako omamljen suncem koje ga je spržilo, došao na jedinstvenu ideju – izgradimo most, ja, ja, ja sam to smislio, ja – nikakav Šprlje ni crveni vragovi, ja – to je moja ideja. I od tada, evo već petnaest godina slušamo o tome, a u posljednjih deset ta tema je glavni predizborni adut HDZ-a. Poštovani Bačiću, ako ništa, uspjeli ste nas tim mostom maltretirati čitavo ovo vrijeme te ste potvrdili da Vi ne znate graditi, Vaša stranka uglavnom samo ruši i pustoši, na našu veliku žalost. O kukuriku vladi možemo govoriti što god želimo, ali znam jedno – kada jednom krenu u tu izgradnju, završit će je, jer se njihova kampanja za razliku od Vaše ne zaustavlja na kamenu temeljcu i karijoli betona!

Potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica uvodno je objasnila zašto su kasnili na predstavljanje velike koalicije. - Kašnjenje je uzrokovano velikim uspjesima gradonačelnika na dubrovačkim cestama. Ni sat na zvoniku mu ne ide točno, a po njemu smo se ravnali pa smo i zakasnili, no 19. svibnja ćemo promijeniti vlast u Gradu. Uspjeh će biti kad uz Dubrovnik, vlast dobijemo u Metkoviću i na Korčuli. U nedjelju ćemo na izborima za Europski parlament trasirati put za 19. svibnja. Svaku večer se vrte ankete o broju zastupnika koje ćemo imati u Europskom parlamentu. Kod Baga je bilo četiri, a kod Šprajca pet, a mi kažemo 6 zastupnika. Glasujemo protiv SDP-a i Kukuriku koalicije, a u Dubrovniku glasujemo protiv Vlahušića i njegove koalicije. - naglasila je Šuica.

Janko: Žao mi je da se niste ravnali po Sanaderovim satovima, jer biste sada bili u Remetincu. Žalosno je da se Vi kao prva na listi, gurate ostvariti svoj Europski San, jedinstvenim geslom: Glasajte protiv! jer to najbolje pokazuje s koliko gnjeva raspolaže HDZ kada je u opoziciji, HDZ koji jedino zna biti na vlasti, ali ne i u oporbi pa umjesto da bude konstruktivan samo laje dok karavane prolaze! O Vašem gradonačelnikovanju mogu se napisati knjige, o propalim garažama i sličnim neisplativim projektima i Vašim jahtama pa ste Vi zadnja koje može prozivati aktualnog gradonačelnika za „nerad“. Toliki novac se sliva u grad u posljednjih desetak godina, a Vi niste ni ulice bili u stanju urediti, pa eto netko mora, na Vašu žalost! Što se tiče anketa, uglavnom se njima hvalite kada Vam odgovaraju, šepurite se kao uskrsna purica naokolo, dok u suprotnom slučaju galamite jer drugačije ni ne možemo ćuti ništa konstruktivno iz Vaših usta.

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić naglasio je kako je pod njegovim vodstvom županijska vlast ispunila sva obećanja koja su dali biračima u kampanji 2009. godine. - Svaka stranka na lokalnim izborim polaže veliki ispit. Dubrovačko – neretvanska županija je utvrda HDZ-a jer smo pokazali da se može raditi sustavno i bolje, uvažavajući pri tom volju građana, a braneći interese Dubrovnika i hrvatskog juga. – kazao je Dobroslavić.

Janko: Gospodine župane, ne znam što je bio Vaš program ni jeste li ga ostvarili – ako jeste čestitam. Osobno, osim jučer kada ste donijeli tri milijuna eura tuđeg novca mojem gradu Opuzenu, jedino što mogu o Vama reći da Vas se sjećam samo pri obilascima moje Neretve nakon tuče i poplava, kada ste se prošetali i fotografirali pa i obećavali odštete od elementarne nepogode.

Predstavljeni su i kandidati za gradonačelnike. Uz Tea Andrića, kandidata za gradonačelnika Dubrovnika na izborima će se za gradonačelnika Korčule natjecati Vinko Kapelina, a za gradonačelnika Opuzena Ivo Mihaljević. U Metkoviću će mandat gradonačelnika Stipu Gabriću pokušati preuzeti Hranisalv Gašpar, dok je u Pločama kandidat aktualni gradonačelnik Krešimir Vejić.
Nikola Dobroslavić kandidat je za župana dubrovačko – neretvanskog, a kandidati za njegove zamjenike su Marija Vučković i Davorko Obuljen.
Janko: Svim kandidatima želim mnogo sreće na predstojećim izborima, trebat će Vam.

Oznake: Novi nastavak: Most uzdaha

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.