07

utorak

svibanj

2013

O tempora o mores

Kolika je istinska važnost izbornog programa jedne političke stranke ili opcije (koalicije) na nadolazećim izborima u Opuzenu?

Koliko je Vas ili Nas spremno npr. nakon 2-3 uzastopna glasovanja za HDZ reći samom sebi, ovaj put ću glasati za ljude, a ne za stranku?

Jeste li se ikad zapitali koliki je zapravo efekt izbornog programa koji može biti savršen, da bi se onda kad je već taj program toliko kvalitetan – reklo, ma ne – to je Marinko, to je Čulić i slično.



Nitko nam neće pomoći ako si sami ne pomognemo pa si zato ne utvarajmo da smo baš toliko napredovali u političkom promišljanju. Ja garantiram da velika većina glasača – birača uopće ne poznaje osnovne smjernice izbornog plana i djelovanja stranke za koju glasa. Naravno, radi se o velikoj većini što ne znači da umanjujem one birače i građane koji su spremni izaći iz ustaljene rutine glasanja za iste ljude i iste stranke koji su slučajno na istoj listi po tko zna koji put.

Zašto ovo govorim?
Upravo zato što se i danas na pitanje koje nerijetko muči sve nas – zemlja, dobiva odgovor zato što su oni (HDZ) za zemju najzaslužniji. Da, točno. Ali taj je odgovor aktualan i danas, barem u glavama politički „neukih“ birača, koji su slučajno većina i taj isti odgovor i izborna smjernica te iste opcije datira iz 1997., daklem prije punih 16 godina!

Nije li Vam neobično da se, sasvim slučajno i krajnje licemjerno, upravo jučer, nepunih dva tjedna prije izbora, u gradskom parku u Opuzenu pojavio mali bager koji predstavlja brigu vlasti oko jednog tako značajnog projekta, kojim se žele predstaviti kao vlast koja brine za svoju djecu i mladost. Meni je taj njihov jučerašnji potez smiješan, poziv u pomoć jer ma koliko želim da taj park zasja u svojem pravom svjetlu – ne nadam se ničemu jer je tako počet i nasip u Metkoviću, 5 do 12 pred izbore, parada kiča i prodavaonica magle, a znamo kako je to završilo, nit´plana nit´programa. Mašala.

Vječiti optimist nisam, snaga uma i realnost koja me okružuje, ne dopušta mi da podržim ono što ne stoji na zdravim temeljima ma koliko mi neki političari ušminkali izborni program. Moja procjena izbornog rezultata naprimjer nije nikakvo favoriziranje, nikakvo navijanje već jednostavna matematika! Nismo mi nikakva duša niti je nebo jače od nas, ovdje je nužan kvalitetan zaokret jer cilj koji su neki zacrtali, a nikad nisu ostvarili, svakim danom je dalje od nas.

Nitko mi ne može reći da će 700 ljudi u Opuzenu izabrati opet iste zbog političkog programa, dovoljno sam naučio iz jeftinih izbornih parola i trikova, da bih se opet dao navesti na tanak led. Jeste li i Vi spremni izabrati napokon neke nove ljude, ne brinite za programe – onaj tko je spreman raditi taj i primjećuje probleme i želi ih riješiti i hoće ih sanirati. Sve ostalo je demagogija!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vezano za neka prozivanja u komentarima, na njih nemam nekakav poseban odgovor - sami argumentirano raspravljajte, a pozdravljam sve koji polako shvaćaju potrebu za kvalitetnim i mladim kadrom na mjestu gradonačelnika, najodgovornijom osobom u Gradu jer koliko vidim kroz ovu anketu utakmica će biti neizvjesna - naprid mladi!

Oznake: o tempora o mores

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.