14

utorak

svibanj

2013

Osvrt: Koalicija HDZ-HSLS - Bez voznog reda

Nažalost nisam dobio izborni program lokalnog HDZa i njihova koalicijskog partnera HSLSa, iako sam se nadao da će se ipak udostojati zadovoljiti formu i progutati ponos, te tako pokazati da ih je možemo reći, ipak briga za građane grada kojim već više od desetljeća neumorno vladaju. Naišao sam pak na nekakav letak kojim svoje glasače, građane Opuzena informiraju o svojem radu u proteklom periodu i u njemu međuostalim piše:

„Drage Opuzenke i Opuzenci,
pred Vama su još jedni lokalni izbori...,a pred nama koji vodimo ovaj grad da tražimo novo razdoblje povjerenja i odgovornosti. Iskustvo stručnost i snaga koju imamo održali su Opuzen u ovim teškim vremenima, a sve obveze koje već godinama preuzimamo izvršavamo s čvrstim uvjerenjem da uvijek idemo naprijed.“


O povjerenju o kojem se u ovom PP letku govori ostavljam građanima na dušu, ja ne bih o tome jer svi znate kako gledam na ovakve poruke. Što se tiče odgovornosti osobno smatram da ova vlast nije odgovorna, ako i jest barem ne dovoljno. Zašto to kažem? Zato što je krajnje uvredljiva i na najmanju kritiku se žestoko naroguši, pa je bolje i ne izricati kritiku kada s druge strane ovog dijaloga ne postoji netko tko bi argumentirano branio stavove i rezultate politike koju tako grčevito brani... Svi mi o Ivi Mihaljeviću kao gradonačelniku i ljudima kojima se okružio imamo svoje mišljenje i ja ga svojim tekstovima neću promijeniti. Mnogo je toga na ovom blogu već izrečeno, kako u tekstu tako i komentaru, ali me čudi da HDZ nije reagirao ni u kojem obliku na izrečeno? Da li je šutnja potvrda izgovorenoga odnosno, kako kaže stara poslovica šutnja je odobravanje?

Oni su itekako svjesni da je njihova politika i način vladanja (bila) pogrešna što zapravo govori koliko su u sebe nesigurni, koliko se trude „svoje ljude“ infiltrirati u svaki segment društvenih aktivnosti i pokušati na neposredan način doznati sve ono što bi im u dogledno vrijeme moglo nanijeti političku štetu.

Kažu dalje u svojem letku „uvijek se može više i bolje, a upravo je to ono što nudimo svojim građanima...“ Ovo je jako ružno i osobno me vrijeđa, kao i sve one koji znaju kako se vlada ovim gradom. Kako možete nuditi bolje kada niste bili u stanju ni pohvaliti se učinjenim u protekle 4 godine? Niste ni napravili izborni program, već se uzdate u "blesavi narod" koji će Vam (možda) po inerciji dati svoj glas? Pa do kada ćete se tako bahatiti? Spominjete kanalizacijski sustav kao najmoderniji u županiji - koji možda to i jest – ali to je bilo pred 4 godine, ne danas? Od 2009. ste sagradili samo dugove ili se svi skupa grdno varamo? Nadalje, pišu o navodnjavanju, o nečeme što se još nije dogodilo, a za što su ugovor potpisali maloprije, nekidan 15.04.2013.???

Jadno!

Nadalje spominju da će turistički oplemeniti ovaj kraj – šta reći? Naprijed.

„Ima onih koji dovode u pitanje opseg naših ambicija ili čak znanja i sposobnosti, ali takvi imaju vrlo kratko pamćenje, jer zaboravljaju što je ova vlast već učinila i što sve možemo postići kad svoje sposobnosti usmjerimo na zajednički cilj.“ Oprostite, ali ovakve parole ne mogu izazvati neke druge reakcije doli „šamarčinu“. Opseg Vaših ambicija svima nam je poznat, tu ste apsolutno u pravu. O kratkom pamćenju ne bih želio govoriti jer vrijeđate ljude koji su Vas izabirali već 4 puta, dakle svoje vlastite članove i glasače. O znanju i sposobnosti zaista ne bih :)



Ovaj plakat je rad nepoznatog autora i u subotu je oblijepljen po cijelom Opuzenu.

„Što sve možemo postići kad svoje sposobnosti usmjerimo na zajednički cilj“ kaže dalje HDZov letak i polako me već želudac boli... Kako napisati nešto kvalitetno kada sami o sebi pišu ovakve gluposti i prazne pamflete? Koji Vam je zajednički cilj? Ili je to ostavljeno mašti na volju?
Sve navedeno je tzv. APePe oliti Ako Prođe Prođe program, ništa se promijenilo nije ili možda neće?

Ma koliko se trudili ostaviti dojam nezainteresiranosti za druge i podcijenjivanjem nekih „mišljenja“, ova koalicija je jako zabrinuta za svoj opstanak na vlasti. Nervoza ih „pere“ iznutra i navijačkim će parolama pokušati od „naših mladića priko ića i pića, doći do gradonačelnika i novog vića“ (vijeća). Za petak se tako pripremite, cilo misto će bit, nagađam naravno, u Hajdukovim i Neretvančevim bojama, zadimljeno bengalkama i ostalom pirotehnikom te jagnjetinom mladom... Uz pismu jedna smu duša jedan smo glas mogu samo zahvaliti dragom Bogu što je netko normalan izmislio izbornu šutnju – ovako bi neki direktno sa skupa došli na biračko mjesto, polugoli, pijani i za akciju raspoloženi.

Na Vama je odluka dragi birači i čitatelji, možda i jest HDZ, ali ne nudi ništa osim praznih izjava, evo ponavljam ih:

„Iskustvo stručnost i snaga koju imamo održali su Opuzen u ovim teškim vremenima, a sve obveze koje već godinama preuzimamo izvršavamo s čvrstim uvjerenjem da uvijek idemo naprijed.“

„uvijek se može više i bolje, a upravo je to ono što nudimo svojim građanima...“

„Ima onih koji dovode u pitanje opseg naših ambicija ili čak znanja i sposobnosti, ali takvi imaju vrlo kratko pamćenje, jer zaboravljaju što je ova vlast već učinila i što sve možemo postići kad svoje sposobnosti usmjerimo na zajednički cilj.“

Oznake: Osvrt: Koalicija HDZ-HSLS - Bez voznog reda

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.