16

četvrtak

svibanj

2013

REAGIRANJA: HSS


Poštovani,

U prilogu je pismo nastalo kao reakcija na negativno i neistinito pisanje o HSS-u Opuzen na Vašem blogu.
Kako ste do sada ostale političke opcije opisivali prilično realno, nadam se da je pisanje o HSS-u nastalo zbog nedostatka pravih i istinitih informacija, te se nadam da ćete u duhu istine i pravednog informiranja u predizbornoj kampanji pismo i objaviti.

Moj identitet možete provjeriti na mobitelu: 091 545 XXXX

U svakom slučaju, zahvaljujem Vam na iscrpnom radu na blogu.


Lijep pozdrav,
Tome Dujmović
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poštovani uredniče,

Pošto u svojim tekstovima često marginalizirate Hrvatsku Seljačku Stranku Opuzen, te je, iz ne znam kojeg razloga, pokušavate svrstati u političku prošlost, dužnost mi je kao dugogodišnjeg člana HSS-a, da se na ovaj način obratim Vama i poštovanim čitateljima Vašeg bloga.

Podsjećam Vas, cijenjeni uredniče, kako je HSS stranka koja je obilježila povijest, kako Republike Hrvatske, tako i svima nam dragog Opuzena. Još za vrijeme Kraljevine Jugoslavije Hrvatska Seljačka Seljačka Stranka je imala u Opuzenu svoga gradonačelnika, Antu Dropulića, oca Ante i nedavno preminulog pok. Stipe Dropulića. Podsjećam Vas, kako je upravo HSS bio na vlasti u Opuzenu prije podjele zemlje od strane HDZ-a. Podsjećam Vas, da je mali ogranak HSS-a iz Opuzena dao zastupnika u Hrvatski Sabor, gospodina mr. Marinka Filipovića. Podsjećam Vas također, kako je na prošlim izborima upravo HSS pojačan sa nestranačkim kandidatom gospodinom Oliverom Provićem osvojio četiri mandata u gradskom vijeću Grada Opuzena.

Također bih napomenuo da je na istim izborima A-HSS osvojio dva vijećnička mandata. Ne želim ovime svojatati političke uspjehe gospodina mr. Marinka Filipovića, već Vam želim, gospodine uredniče, pokazati kolike simpatije među Opuzencima ima učenje Antuna i Stjepana Radića. Uvjeren sam da će u budućnosti, kada se umanje politička ega, svi Opuzenci skloni ovoj opciji ponovno dijeliti istu seljačku stranku.

HSS je doduše u četiri godine mandata na državnoj razini uništavan od strane HDZ-a, kroz politiku tadašnjeg predsjednika Friščića. Utjecaj nebrige prema članstvu u tom periodu smo osjetili i mi u Opuzenu. Dio članstva je, nezadovoljan politikom središnjice, otišao iz HSS-a te formirao ogranak HNS-a u Opuzenu. Moram napomenuti, da smo se tada razišli kao stari prijatelji, sa gorčinom u grlu, jer smo i jedni i drugi bili razočarani vodstvom stranke, a ne jedni drugima.
Bilo kako bilo, Friščić je sada dio povijesti, a HSS Opuzen korača sigurno naprijed politikom desnog centra. Pod vodstvom gospodina Nevena Matage, gradski odbor HSS-a sastaje se češće nego ikad u svojoj povijesti, a sve odluke se donose na visokoj demokratskoj razini. Naši sadašnji članovi su pravi i nepokolebljivi Radićevci i ima nas zavidan broj, u što ćete se moći uvjeriti na nadolazećim izborima.

U pregovorima za predstojeće izbore, zajednički jezik smo najlakše pronašli s ogrankom HNS-a Opuzen, što je i logično, jer smo pregovarali s ljudima koje jako dobro poznajemo i s kojima dijelimo iste stavove u lokalnoj politici, a koji istovremeno dobro poznaju snagu HSS-a u Opuzenu. Lista za gradsko vijeće je sastavljena na obostrano zadovoljstvo, te smo njome pokazali da je naša udarna snaga mladost, podpomognuta iskustvom i znanjem starijih članova, koji su kroz godine nosili teret vođenja stranke.

Osvrnuo bih se još na komentare čitatelja Vašeg bloga u kojima nas se opisuje kao ''jambiće''. Gospodin mr. Stipe Gabrić je predsjednik Županijske organizacije HSS-a. Osim što predsjedava županijskom organizacijom, on niti statutarno, niti na bilo koji drugi način nema utjecaj na politiku i rad, te donošenje odluka GO HSS-a Opuzen. Moram napomenuti da je većina članova GO HSS Opuzen bila u HSS-u davno prije dolaska gospodina Gabrića u stranku. Opuzenski HSS se dokazao kao tvrd orah i na prošlim izborima kada smo se suprotno naređenjima iz središnjice suprotstavili vladajućem HDZ-u. Uvijek smo osluškivali bilo naroda i našeg članstva, te nastojali raditi u najboljem interesu svih građana Opuzena, a tako ćemo nastaviti raditi i dalje.

Vama gospodine uredniče zahvaljujem na ovom blogu. Unio je dašak osvježenja i barem djelomično rasplinio maglu koja se godinama nakuplja nad političkom scenom Opuzena. Nadam se da ćete ga nastaviti voditi i dalje, doduše s malo većom dozom objektivnosti. Molim da ovaj tekst objavite u istoj razini u kojoj ste dosada pisali o HSS-u Opuzen.

Bog i Hrvati!

vr. Tome Dujmović, ing.el.

Oznake: Reagiranja: HSS

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.